Geweldig leven

Als kinderen in aanraking komen met een geweldige manier van leven, gaat het leren vanzelf.. Laat die gedachten even op je inwerken.

Deze uitspraak van meester Kanamori verwoord precies mijn visie op wat Meesterschap is. Onderwijs gaat namelijk allang niet meer alleen over de lesstof. Het doel, zoals ik het zie, is om kinderen in hun kracht te zetten. Om ze te laten worden wie ze al zijn. Zichzelf.

Om dat te kunnen, om dat te mogen, hebben ze krachtige rolmodellen nodig. Mensen die niet alleen maar kwalitatief onderwijs geven, maar die ook kwalitatief rolmodelmateriaal zijn. Inspirerende mensen die laten zien wie zij zijn en hoe ze vormgeven aan hun dromen, wensen en behoeften. Mensen die in hun onderwijs een flinke dosis persoonlijkheid en persoonlijke ontwikkeling meenemen.

De hoge werkdruk die 59%(VO) en 63%(PO) van de leerkrachten in NL voelt, draagt daar niet aan bij. Druk leidt tot stress en stress leidt tot minder plezier, productiviteit en vitaliteit. Wanneer we te lang in deze staat van overleven verblijven, verliezen we contact met wie we werkelijk zijn en waarom we doen wat we doen. Dat is niet fijn voor jezelf en draagt ook niet bij aan het zelfbeeld van onze leerlingen. Immers, zij kijken de hele dag naar ons. Naar leerkrachten, maar zeker ook naar (sport)trainers, coaches en ouders.

Don't get me wrong; onderwijs, leraar zijn, rolmodel zijn is in mijn ogen een van de zwaarste, meest uitdagende en verantwoordelijke beroepen/taken die er zijn. Een belangrijke vraag die we onszelf regelmatig moeten stellen is dan ook; 'hoe gaat het met mij?' 
En juist aan die vraag wordt in het huidige onderwijsklimaat naar mijn mening te vaak voorbij gegaan. Werken aan jezelf en aan je persoonlijke ontwikkeling is niet moeilijk. Als je er maar de tijd voor krijgt. En neemt!

Daar gaat Meesterschap over. Ik wil je aan het denken zetten over manieren waarop jij meer jezelf kunt zijn in de klas, meer van jezelf kunt laten zien en meer in verbinding met de klas, school en ouders kunt zijn. Gewoon door meer je geweldige zelf te zijn. Ik zeg vaak tegen mijn leerlingen: 'jullie zijn geweldig, je bent geweldig zoals je bent!'.  
En dat wil ik nu ook tegen jou zeggen. 'Je bent geweldig zoals je bent!' Ga er voor staan, ga het aan, ook al is het druk op je werk en in je leven. Juist als het druk is op je werk en in je leven. 

Als jij besluit meer jezelf te zijn, nodig je een ander uit om dat ook te zijn. Wanneer we kinderen kunnen laten zien en voelen dat we geweldig leven, zijn we bezig met het creëren van een bijzonder, rijk en krachtig leer- en leefklimaat. En dan, gaat leren vanzelf!

Wees je geweldige zelf, je bent het waard!

Nick van Deudekom

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactie

Bel mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij bereiken op +31 (0) 6 8165 1809

×

E-mail mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij mailen op 

×