Helderheid

Als leerkracht, opvoeder, mens ben je een rolmodel. Wat zoveel betekent als; er kijken continu kinderen, ouders, collega's, partners, familieleden naar je. En dus is het fijn als jij in je kracht staat. Dat geeft je rust. En als jij krachtig en rustig bent, roept dit bij andere mensen ook kracht en rust op. Een fijne uitstraling om te hebben. 

Een onderdeel van in je kracht staan is weten dat je groeit als mens. Groei ontstaat wanneer je weet waar je naar toe wilt. Een leuke manier om daar aan te werken is met behulp van een heel handig stuk gereedschap dat ik het 'helderheidsprincipe' noem. 

Je tekent een tabel en schrijft daarin drie dingen waar jij de komende drie maanden op gaat focussen. Je schrijft doelen op voor jezelf en voor je relatie met anderen. Met andere woorden; waar wil je zelf in groeien, en wat wil je de komende maanden voor anderen betekenen.Ten slotte omschrijf je drie checkpoints die je zullen vertellen dát je het aan het doen bent. Dit kunnen dingen zijn die je jezelf zult horen zeggen of denken, of iets dat je jezelf ziet doen. Maar het kunnen ook de reacties van anderen zijn die je terugkrijgt van je nieuwe handelen. Door van te voren te omschrijven welk gedrag en/of resultaat er bij je doelen hoort, programmeer je je hersenen om hier bewust én onbewust naar toe te werken.

Helderheidsprincipemodel
Doelen voor mijzelf De relatie met anderen Checkpoints    
productie content website    
     
     
 

Doe het nu. Pak pen en papier op, een post it is ook handig, en schrijf je doelen op voor de komende periode. Misschien neem je zelfs wel even een break van wat je nu aan het doen bent. Zet die computer of telefoon uit en maak een wandeling van een kwartiertje. Plak het tabelltje nu in je agenda op een datum drie maanden van nu. En voilà, je hebt een bewuste stap genomen om onbewust te groeien en in je kracht te komen. Gefeliciteerd!

Je bent geweldig, blijf groeien,

Nick

PS als je het wat serieuzer aan wil pakken dan omschrijf je voor ieder doel ook drie gerichte resultaten, met ieder hun eigen checkpoints. Op die manier geef je je hersenen een nog concretere richting. En dat is belangrijk, want de richting waarin je gaat bepaalt waar je uiteindelijk uit gaat komen!

PPS als je nog wat meer momentum aan je doelen wil geven, deel ze dan met anderen, zoals ik hier met jullie heb gedaan. Maak afspraken en beloftes waar je niet meer onder vandaan kunt. Die werken als een flinke stok achter de deur!

 
helderheidsprincipemodel2
Produceren content webstie Checkpoints
publicaties in magazines ik houd het tijdschrift met mijn artikel in mijn handen
2 wekelijks blog ik krijg/lees reacties van mensen over mijn blogs
inspiratie video's maken ** vóór Koningsdag staan er tenminste 2 video's online

 

 

 

 

** Zie hier, mijn belofte aan jullie :) Het gaat hier om video's waarin ik een aantal van de ideëen die ik met Ruwe Pit en Meesterschap 

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactie

Bel mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij bereiken op +31 (0) 6 8165 1809

×

E-mail mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij mailen op 

×