Two minute bucket list

~ to kick the bucket: het einde van je leven hier op aarde. Vandaar dat mensen het hebben over hun bucket list. Dat wat je nog wil doen voor je komt te overlijden. Het mooie van een bucket list is dat het je eens goed laat nadenken over de dingen die je eigenlijk nog echt wil doen. Het creëert bewustzijn en zet dingen in perspectief!

Nu ben ik vooral iemand van de kleine stapjes en praktische handvatten. Dus voor je jezelf gaat pijnige over al die grote dingen die je nog wil doen, begin gewoon. Eenvoudig.

Schrijf nu twee dromen op een post-it die jij nog wil doen voor het einde van dit jaar. Dat houdt de boel overzichtelijk en geeft je de grootste kans op slagen. En succeservaringen zijn natuurlijk heel belangrijk als we het over dromen hebben. Wees reëel. Als je nu nog geen rooie cent hebt, is het streven naar een miljoen op 31 decmeber geen handig plan. Evenmin als we kunnen vliegen kunnen we ijzer met handen buigen. Hoewel vliegen voor sommigen onder ons uiteindelijk wel mogelijk werd.

Kies 2 dromen waarvan je weet dat ze binnen je mogelijkheden liggen dit jaar..

Misschien wilde je altijd al met je kinderen naar de Efteling, maar heeft je werk je opgeslokt. Misschien wil je weer eens met je partner naar de sauna en is het al jaren geleden dat jullie dat deden. Of ga je die parachute sprong maken waar je al jaren van droomt. Schrijf het nu op!

Stop/plak de post-it in je agenda op 31 december. Alleen al door het opschrijven ben je begonnen met het creëren van een nieuwe werkelijkheid. Kijk af te ntoe eens in je agenda op 31 december om jezelf aan je eigen droom te herinneren. Je zult merken dat je de komende tijd allerlei mogelijkheden voor het uitvoeren van je dromen gaat zien.

Heb je de smaak te pakken? Schrijf dan door en maak een echte bucketlist. Maak een document aan en plaats deze op je bureaublad zodat je inspiratie snel aan je lijst kunt toevoegen.

Bucketlist achtergrond informatie:

Op bucketlist.org vind je duizenden dingen die je kunt doen waar je misschien nog nooit aan had gedacht, van groot (het Midden-Oosten bezoeken, het met mijn ouders hebben over vragen die ik al jaren heb) tot klein (paintballen, een dubbele regenboog zien)

Op het blog van Tim Ferris, auteur van de 4-urige werkweek, vind je allerlei blogs over leven en Lifestyle Design.

Let your dreams come out and play!

Nick van Deudekom, Ruwe Pit

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactie

Bel mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij bereiken op +31 (0) 6 8165 1809

×

E-mail mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij mailen op 

×