Ouderschap

Opvoeden: samen leven, samen leren, samen doen

Het is een understatement dat opvoeden niet altijd even makkelijk is. Het is wellicht de meest verantwoordelijke taak die er is. Opgroeien wellicht de meest uitdagende. De opgaven van ouders en kind ontwijken elkaar niet veel: omgaan met jezelf, grenzen en je omgeving. Ruwe Pit helpt ouders en kinderen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Met vertrouwen, acceptatie en plezier bouwen aan een veilige basis om te groeien.

Kinderen hebben een bijzonder rijke en flexibele belevingswereld. Ze zijn nog niet beperkt door de patronen en verwachtingen die volwassen hebben. In een coachtraject worden de natuurlijke openheid van kinderen om te leren en de wens van ouders om hen te helpen opgroeien aan elkaar gekoppeld. Zo komen kinderen en ouders samen verder.

De ouders

Opvoeden is een uitdagende opgave waar we 24 uur per dag mee bezig zijn. Ouders zijn zelf bijzonder bekwaam in het begeleiden van hun kind. Maar soms hebben ze zelf ook een steuntje in de rug nodig. Omdat ze worstelen met bepaald gedrag van hun kind en daarnaast ook hun eigen leven op orde moeten hebben. Tijdens ouder-kind coaching worden ouders gespiegeld en krijgen ze handvatten die nodig zijn om zelf ook te groeien.

Het kind

Een kind moet vooral lekker kind moet kunnen zijn. Kinderen houden van bewegen en leren snel. Daarom zijn kindercoach trajecten kort, krachtig en vinden ze plaats op inspirerende plekken waar kinderen ook echt kunnen bewegen. Strand, bos en duin of op een andere locatie die het kind aanspreekt. Er wordt gewerkt op basis van kleine en concrete doelstellingen gericht op een specifieke hulpvraag. Zo worden de sessies een beleving en ontstaat een positieve ontwikkeling waar het kind écht wat aan heeft.

Lees meer →

8 februari 2015

Seminar Ouderschap; want je kunt niet niet opvoeden!

Opvoeden is een leerproces, juist ook voor ouders. Vraag jij je wel eens af of je het allemaal wel goed doet en hoe het beter kan? Het seminar Ouderschap geeft je nieuwe inzichten en praktische handvatten om direct te gebruiken.

Details & inschrijven →

Bel mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij bereiken op +31 (0) 6 8165 1809

×

E-mail mij

Ik geef u graag meer informatie over Ruwe Pit en de verschillende trainingen en coaching.

U kunt mij mailen op 

×